Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2017/08/16/150163/

Пам’ятник-меч учасникам АТО відкрили в Києві. ФОТО

16.08.2017
15 серпня у Святошинському районі м. Києві відкрили пам’ятник учасникам Антитерористичної операції.

Про це повідомив представник ГО "Бюро з питань захисту екології та здоров'я" Роман Колючий на своїй сторінці у "Фейсбуці".

Відкрили монумент, розташований на перехресті проспекту Леся Курбаса і вулиці академіка Корольова, о 10:00.

 Фото: ФБ Рома Колючий 

Він має вигляд меча, втромленого в мапу Росії, вигравірувану на постаменті.

"Пам’ятник виконано у вигляді меча, який символізує перемогу на ворогами України. Меч, який належить ангелу-охоронцю, який захаищає воїнів! Для Нас є честю передати цей пам’ятний знак воїнам АТО і народу України!", — написав Колючий.

Фото: ФБ Рома Колючий

Меценатами спорудження пам’ятника стали волонтери, які пожертвували біля 120 тис. грн.

З боку офіційної влади Російської Федерації пам'ятник викликав різко негативну реакцію. Член комітету Державної Думи з міжнародних зв'язків Сергій Железняк заявив у коментарі каналу "НТВ", що українські учасники АТО є не воїнами, а "шакалами", які проявляють силу, начебто, тільки по відношенню до беззбройних людей.

Вони "такі ж гнилі й підлі, як їх зрадники кумири Бандера й Шухевич", яким "нинішній памятник до пари", — сказав російський депутат.

Як повідомлялося, до Дня захисника України 14 жовтня в Вінниці відкриють перший в Україні пам'ятник Голові Директорії УНР та Головному отаману військ УНР Симону Петлюрі в повний зріст.

10 серпня в м. Шумську на Тернопільщині активісти націоналістичних організацій демонтували пам'ятник радянському піонерові.



© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".