Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2017/08/18/150166/

Декларації Кнессету по Голодомору, скоріш за все, не буде — ізраїльський міністр

18.08.2017
Міністр із питань охорони довкілля Держави Ізраїль та міністр у справах Ізраїлю та спадщини Зеев Елькін висловив сумніви, що ізраїльський парламент задекларує визнання Голодомору геноцидом.

Про це він повідомив в ексклюзивному інтерв’ю агенції "Інтерфакс" під час свого візиту в Україну.

Елькін, який також входить до міжурядової комісії з розвитку міжнародних зв’язків між Україну й Ізраїлем, розповів, що ізраїльська традиція не передбачає політичних рішень із приводу оцінки історичних подій. Зазвичай, обходяться обговореннями в парламенті.

Міністр навів приклад питання визнання геноциду вірменського народу, яке кілька разів обговорювалося в Кнессеті, однак жодного декладартивного рішення так і не ухвалили.

Елькін зазначив, що, згідно з переконаннями ізраїльських парламентарів, питання минулого — це компетенція професійних істориків, а не політиків. 

Нагадаємо, в листопаді 2016 року питання про визнання Голодомору геноцидом було включене до порядку денного засідання Кнессету. Однак про результати не повідомлялося.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".