Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2017/08/2/150126/

In memoriam. Помер 99-річний льотчик — учасник Битви за Британію

02.08.2017
У Великій Британії у віці 99 років помер учасник "Битви за Британію".

Про це повідомляє "Бі-Бі-Сі" з посиланням на Меморіальний трест Битви за Британію.

Офіцер-льотчик Кеннет Естілл Вілкінсон народився 29 червня 1918 році в Берроу-ін-Фернесс. Призваний до війська 1 вересня 1939 року.

У жовтні 1940 року після проходження підготовки був приписаний до 616-ї, згодом 19-ї ескадрильї Королівських ВПС. Звільнився з військової служби в 1945 році.

У цивільному житті працював інженером-кошторисником. Одним із його проектів був залізничний вокзал Бірмінгем-Нью-стрит, що є найбільшим у м. Бірмінгемі. 

Вілкінсон біля свого винищувача "Спітфайєр". Фото: родина Вілкінсон.

За даними Меморіального тресту Битви за Британію, містер Вілкінсон був активним членом Асоціації льотчиків-винищувачів Битви за Британію (Battle of Britain Fighter Association)

У нього залишилися донька Пенні та онук Пірс.

Відставний полковник авіації Патрік Тутал повідомив, що Вілкінсон був "першим, хто приєднався до Асоціації в 1958 році". За  його словами, серед її членів було 10-ро людей у віці від 95 до 99 років.

Битва за Британію стала поворотним пунктом для Великої Британії в Другій світовій війні. Завдяки рішучій відсічі, яку дали Королівські ВПС німецькому наступові на морську оборону Англії, Німеччина змушена була скасувати свої плани вторгнення на острови.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".