Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2017/08/26/150178/

АНОНС: "Україна крок за кроком" – краєзнавчий похід між найдавнішими містами України

26.08.2017
З 27 серпня по 3 вересня активісти пішки пройдуть із Києва до Чернігова в рамках проекту "Україна крок за кроком".

"Крок за кроком пройти і відчути свою країну. Від міста до міста, від села до села. Зустрітися з людьми, які йдуть поруч. Зустрітися з тими, хто творить паростки нової країни у містах і селах, до яких приведе наш шлях. Оживляти історію. Творити разом образ майбутнього. Спільно діяти в сучасності, перетворюючи цей образ на реальність. Крок за кроком", – говорять організатори акції – рух добровольців "Простір свободи". 

За словами організаторів, перший маршрут проляже між найдавнішими українськими містами у напрямку, на якому українці не раз творили власну державу й боронили свою свободу. Між двома найдавнішими українськими храмами ХІ століття. 

Перший крок учасники походу зроблять від стін Святої Софії о 12 годині 27 серпня 2017 року, 27-го року новітньої незалежності України. За перший день буде пройдено 27 км. А закінчать об 11 годині 3 вересня біля стін Спасо-Преображенського собору Чернігова, подолавши майже 170 км.

"Головна мета – зустрічі і налагодження співпраці учасників походу (людей з різних кінців України) з представниками місцевих ініціатив, які творять нову країну знизу і потребують підтримки і взаємодії з однодумцями. Також ми покладемо початок новим ініціативам, які розвиватимемо впродовж наступних місяців і років", – зазначають організатори походу.  

 

ДЕТАЛІ МАРШРУТУ 

Неділя, 27 серпня. 

Перехід Київ-Бровари, 27 км 

Kyiv, Ukraine Збір на Софійськомй майдані 11.30
12.00 - перехід з Софійського Майдану до Михайлівського Майдану й Хрещатика
12.50 - Майдан Незалежності (початок Інститутської) - започаткування ініціативи "Простір майдану" за участю представників Музей Революції Гідності / Revolution of Dignity Museum та Український інститут національної пам'яті
13.10 - 14.40 - перехід Алея Героїв Небесної Сотні – Меморіал Голодомору – Києво-Печерська Лавра – набережна Дніпра.
15.00 - міст Метро - започаткування громадської кампанії "Живий Дніпро".
15.15 - 20.15 - перехід Гідропарк-Кафедральний собор УГКЦ - Биківнянський ліс – Бровари. 

Понеділок, 28 серпня. 
10.00 - 11.00 - Бровари, біля скульптури Русалоньки в парку Перемоги - зустріч з депутатами Броварськогої міськради, громадськими активістами Андрій СаукOleh Berestovy та ін.: розмова про громадську участь і громадський бюджет, а також про впровадження роздільного збирання й переробки відходів.
11.00 - 20.00 - перехід Бровари – Семиполки, 29 км

Вівторок, 29 серпня. 
9.30 - зустріч з Павло Білоус біля його унікального поселення на північній околиці Семиполки 
10.30-20.00 - перехід Семиполки – Козелець, 30 км

Середа, 30 серпня. 
10.00 зустріч у Kozelets на тему розвитку туризму й відродження культурної спадщини. Мала зала районної ради (3 поверх), вул.Соборності, 27
12.00 - 19.00. Перехід Козелець-Лемеші-Гайове, 22 км

Четвер, 31 серпня. 
9.00 - 17.00 - перехід Гайове-Ладинка, 28 км

П’ятниця, 1 вересня.

Пауза в поході. Можна з вечора четверга до ранку суботи роз’їхатися у справах, бажаючі можуть провести цей час на турбазі в Ладинці на березі Десни. 

Субота, 2 вересня. 

10.30 - 17.30 - перехід Ладинка-Количівка, 23 км. 
18.00 - 19.30 - зустріч в Освітній дім прав людини в Чернігові / Human Rights House in Chernihiv (с. Количівка, пров.Луговий, 1-Г) - про завдання громадянського суспільства в питанні захисті права на належну медичну допомогу.

Неділя, 3 вересня.

Перехід Количівка-Чернігів, 10 км. 

11.00 - закінчення походу біля Спасо-Преображенського Собору вChernihiv
12.00 - "Як зробити Чернігів місцем масового туризму?" - зустріч учасників походу з чернігівськими експертами та активістами - Культурно-мистецький центр #Інтермеццо (вул.Шевченка, 9) 

ЯК УЗЯТИ УЧАСТЬ

1. Іти разом із усіма (увесь маршрут, один або кілька днів чи навіть кілька кілометрів). Взяти участь у зустрічах на маршруті.
2. Взяти участь у підготовці чи проведенні окремих зустрічей 
3. Допомогти матеріально (кошти, допоміжний транспорт тощо для походу) 
4. Поширити інформацію, запросити друзів та однодумців

ПРОХАННЯ ЗАПОВНИТИ РЕЄСТРАЦІЙНУ ФОРМУ:
https://docs.google.com/forms/d/1rCc1EceOeuNL54de5LJGh2YbXX04G4PSnoe_nbEboHI/viewform?edit_requested=true

Ночівлі під дахом. Носити багато речей не потрібно – їх підвезуть до місця ночівлі на авто. Участь у поході безкоштовна, але добровільні пожертви вітаються. До маршруту учасники добираються самостійно і за власний кошт. Винятки можливі – якщо Вам потрібне часткове відшкодування проїзду чи інша допомога – звертайтеся до організаторів.

Похід із Києва до Чернігова – лише перший крок. За ним будуть інші – коротші й довші. А також буде спільна праця з розвитку важливих суспільних ініціатив у різних куточках України. Крок за кроком продовжимо творити нашу нову Україну.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".