Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2017/09/14/150505/

АНОНС: Музей Другої світової в Києві представить мультимедійний "Мартиролог загиблих у боях за незалежність"

14.09.2017
У Московській брамі Печерської фортеці в Києві відбудеться презентація нового музейного мультимедійного проекту "Мартиролог загиблих у боях за незалежність".

Мартиролог загиблих у боях за незалежність і територіальну цілісність України на східних теренах розміщено під склепінням Московської брами ХVІІІ століття, яка свого часу була південним в’їздом до Печерської фортеці.

Через неї проходила Стара Наводницька дорога, що вела на Москву. Саме звідти в ХХІ столітті прийшла до України війна, яка день за днем забирає життя наших співгромадян. Тому саме в ній, у брамі Московській, – тисячі імен і портретів загиблих за свободу України.

 

Одними із перших віддадуть шану полеглим бійці батальйону оперативного призначення (резервний батальйон) імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького. Вони передадуть до Музею легковий автомобіль пікап ("Крокодил"), відомий як одне із перших волонтерських авто для фронту. Навесні 2014 р. під Слов’янськ його доставили волонтери "Ф.О.Н.Д.у Діани Макарової".

"Крокодил" разом із бійцями пройшов нелегкий шлях найгарячішими точками Сходу України. Він став легендою в зоні АТО, а нині стане музейним експонатом – промовистим свідком і очевидцем подій.

15 вересня, п'ятниця, 15.00

Місце: вхід до Національного музею історії України у Другій світовій війні (Київ, вул. Лаврська, 27).

Вхід вільний.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".