Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2017/10/5/150830/

АНОНС: Історія без брому і нафталіну у Києві

05.10.2017
Яка вона, історія України без брому і нафталіну? Відповідь дадуть науковці, видавці, письменники, медійники, режисери, актори на новому історичному фестивалі у Києві.

Український інститут національної пам’яті започатковує Фестиваль  "Історія.UA".  Про це повідомляє офіційний сайт установи.

"1991-го Україна повернулася на мапу світу. Але чи ми добре знаємо про себе в минулому?

З’являється все більше популярних книг та фільмів на історичну тематику, деякі із них стають бестселерами та збирають повні зали. Але Історія — це не тільки університети, бібліотеки, книги та кіно.

Тож ми вирішили зібрати під одним дахом тих, хто творить розмаїті проекти з метою популяризації історії України", — ідеться у повідомленні Українського інституту національної пам’яті.

 

В рамках "Історія.UA" відбудуться презентації книжкових новинок, показ фільмів, панельні дискусії з відомими істориками, письменниками та журналістами, музичні та мистецькі інсталяції.

День перший присвячено 100-річчю Української революції 1917-1921 років.

День другий — 75-літтю створення Української повстанської армії.

Український інститут національної пам’яті в рамках Фестивалю "Історія.UA" представить дитячу настільну гру "Українська революція" та виставку "УПА – відповідь нескореного народу. Антирадянський фронт".

Програму фестивалю організатори обіцяють опублікувати у найближчий час.

  

Час: 13 та 14 жовтня

Місце: Київ, Будинок кіно, вул. Саксаганського, 6, метро Палац Спорту

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".