Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2017/11/3/151408/

Хто носить форму дивізії "Галичина", до Польщі не в'їде — польський міністр

03.11.2017
Польське МЗС готує заборону на в’їзд до Польщі тим громадянам України, які стоять на антипольських позиціях і носять мундири дивізії військ СС "Галичина".

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський в ефірі телеканалу TVP1, передає видання Onet. Wiadomosci.

На запитання про взаємини Польщі з Україною Ващиковський підкреслив, що обидві країни "мають різні концепції поєднання. Ми свідомі того, наскільки важлива для нас Україна з геополітичного погляду…, але українці, знаючи про це значення своєї держави для нашої безпеки, вважають, що в такім разі питання, особливо історичні, які нас розділяють, повинні відійти на другий чи третій план".

Вітольд Ващиковський. Фото: wiadomosci.onet.pl

"Зараз ми готуємо процедури, що не дозволятимуть в’їзд до Польщі людей, які стоять на антипольських позиціях.  Люди, які демонстративно носять мундири дивізії військ СС "Галичина", до Польщі не в’їдуть", — повідомив міністр.

Політик натякнув і на заплановані обмеження проти українських урядовців.

"Також ідеться про осіб, які, займаючи адміністративні посади, не дозволяють продовжувати ексгумації, реконструкції польських культових місць. Ті особи, які висловлюються проти Польщі й використовують адміністративні інструменти проти Польщі, також нестимуть відповідальність", — додав Ващиковський.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".