Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2018/01/22/151934/

АНОНС: У Києві презентують фотолітопис з нагоди 75-ліття створення УПА

22.01.2018
23 січня 2018 р. з нагоди 75-річчя створення УПА у Києві відбудеться презентація фотолітопису "Українська Повстанська Армія 1942–1954".

Всеукраїнська правозахисна організація "Меморіал" імені Василя Стуса", Мистецький Фонд імені Короля Данила, Благодійний фонд "Літопис УПА" імені Володимира Макара та Національна світлинотека "Українська Мить" видали фотоальбом присвячений історії Української Повстанської Армії.

 

Фотоальбом висвітлює передумови та основні етапи діяльності ОУН і УПА, боротьбу проти нацистських та комуністичних окупантів. Також в ньому окремо представлено героїчну роль жіноцтва у визвольній боротьбі, повстанський побут та символіку УПА. На особливу увагу заслуговують розділи присвячені визначним постатям та ветеранам визвольного руху.

Фотолітопис містить біля 6 тисяч світлин і складається з дев’яти розділів. Передмову до видання написав сотенний УПА Мирослав Симчич-"Кривоніс", а післямову – голова Всеукраїнської правозахисної організації "Меморіал" Степан Кубів.

Авторами ідеї та керівниками проекту є Степан Кубів, Олександр Святоцький, Руслан Стефанчук, Микола Стефанчук.

Відповідальний редактор видання – історик Роман Грицьків.

Час: вівторок, 23 січня, 14.15

Місце: Укрінформ, вул. Б. Хмельницького 8/16

Нагадаємо, що 15 січня фотолітопис презентували у Львові.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".