Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2018/04/13/152298/

На Прикарпатті знайшли закинутий будинок, де діяло підпілля УГКЦ. ФОТО

13.04.2018
В Івано-Франківській області, у Майданському лісництві, знайшли закинутий будинок пасічника, де свого часу діяло підпілля УГКЦ.

Про це повідомляє "Гал-інфо"  з посиланням на монаха-студита, отеця-доктора Юстина Бойко.

 Фото: о. Юстин Бойко

Будинок виявив брат о. Юстина. Тепер брати Бойки мають намір самотужки відновити це унікальне і дуже пам’ятне для українців місце.

"Підпілля УГКЦ – часи, які відходять у забуття. Мій брат Михайло Бойко перебував у робочих питаннях у Майданському лісництві привіз звідти унікальні світлини, які розбудили у мені спогади.

На фото будинок пасічника. А насправді це був центр підпільної Церкви, у якому діяв ісповідник віри о. Михайло Косило. Офіційно він діяв як пасічник Делятинського лісокомбінату. Саме ця професія дозволяла йому і офіційно працювати на роботі, і бути повноцінним священиком УГКЦ.

 Фото: о. Юстин Бойко

Ми з братом плануємо відновити це місце. Хто бажав би поділитися спогадами, прошу написати про це. І ще одне, але дуже важливе! Ця унікальна підпільна каплиця зберіглася тільки і виключно завдяки одному лісникові Майданівського лісництва", - написав отець Юстин Бойко.

 Фото: о. Юстин Бойко

Варто додати, що отець Михаїл Косило справив вирішальний вплив на священиче покликання Блаженнішого Святослава (Шевчука). Про це неодноразово говорив сам Глава УГКЦ.

Нагадуємо, що у Тернополі планують відновити підземний храм.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".