Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2018/04/18/152318/

In memoriam. Померла колишня перша леді США Барбара Буш

18.04.2018
Увечері 17 квітня померла колишня перша леді США Барбара Буш. Дружині 41-го і матері 43-го президента Сполучених Штатів було 92 роки.
Про це повідомляє Радіо "Свобода".

Дружина президента Джорджа Буша-старшого Барбара Буш виконувала обов’язки першої леді в 1989–1993 роках, переймаючись загальною письменністю як основним завданням під час свого перебування в Білому домі.

Подружжя Бушів, які одружилися в 1945 році, мали найдовший шлюб з будь-якої президентської пари США в історії країни.

 Барбара Буш

"У мене була найкраща робота в Америці", – написала Барбара Буш про свій час у Білому домі в мемуарах, виданих 1994 року.

За даними соціологічних опитувань, її популярність часто була більшою, ніж у її чоловіка, 

"Я нікому не загрожую. Це тому, що я для всіх бабуся", – казала вона.

Барбара Буш була лише однією з двох американок, хто був дружиною і матір’ю президента. Першою була Ебігейл Адамс.

КГБ УРСР так характеризував Барбару Буш у 1991 році: 

"Барбару Буш вирізняє рівне й доброзичливе ставлення до навколишніх. Вона вдумлива, розважлива в судженнях і оцінках, практична. Висловлюється досить відверто. Їй небайдужа думка про неї інших людей, але вона не прагне справити зовнішнього ефекту.

Барбара Буш розумна, впевнена в собі. Вона не приховує свого віку, майже не вживає косметики, не фарбує волосся, не  користується в підборі вбрань послугами модельєрів-знаменитостей, але вдягається елегантно й зі смаком. Носить сукні 50-52 розміру. Щоденно хоча б годину приділяє фізичним вправам. Невибаглива в їжі, любить китайську кухню.

Барбара Буш бере участь у благодійній діяльності по боротьбі з раком, є почесною головою Американського товариства лейкемії, входить у ради керівників інших організацій, проявляє стурбованість становищем дітей, цікавиться проблемами СНІДу, бездомних, громадянськими правами. Барбара Буш відвідує лікарні для дітей із тяжкими захворюваннями, притулки для бездомних".

Продовження читайте в матеріалі:

Енергійний, працездатний і терплячий. Профайл Джорджа Буша Старшого в КГБ

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".