Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2018/04/4/152250/

Кабмін заклав капсулу ІІ черги будівництва Меморіалу Голодомору

04.04.2018
Рішення про будівництво ІІ черги Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» схвалене Урядом в рамках відзначення 85-х роковин страшної трагедії.

Про це повідомляє УІНП з посиланням на Урядовий портал.

 Володимир Гройсман. Фото: Урядовий портал

Під час заходу 3 квітня прем'єр-міністр Володимир Гройсман підкреслив, що "Розбудова Музею – це великий проект, який передбачає будівельні роботи, продовження досліджень, формування великої експозиції, яка розповість всьому світу про те, "що приховували десятиліттями".

Реалізація таких проектів – справа честі, духовності, шани до історії. Це наш фундамент", - сказав Глава Уряду.

За задумом архітекторів, друга черга меморіального комплексу буде "захована" у Дніпровський схил, який наразі укріплюється. Це не змінить ландшафту і збереже ідею музею – як свічки пам'яті. Проект вже погоджено ЮНЕСКО.

Також уже схвалено ескізний проект реконструкції музею кошторисною вартістю близько 772 млн грн.

Спектр запланованих у рамках вшанування заходів – вельми широкий. Він враховує активізацію роботи з міжнародною спільнотою щодо визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Проведення великих виставок і зустрічей – з метою доведення світу масштабів трагедії та Міжнародного форуму, присвяченого 85-м роковинам Голодомору у листопаді поточного року.

Нагадуємо, що у лютому в Австралійський парламент внесли пропозицію вшанувати 85-ті роковини Голодомору.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".