Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2018/05/15/152453/

Клімкін відсторонив консула в Гамбурзі за антисемітські висловлювання

15.05.2018
Консула України в Гамбурзі (Німеччина) Василя Марущинця тимчасово відсторонили від виконання службових обов'язків.

Вітчизняне Міністерство закордонних справ перевіряє його причетність до антисемітських висловлювань та фашистських симпатій у соціальних мережах – про це "5 каналу" повідомила речниця відомства Мар'яна Беца.

Після скандальних висловлювань у МЗС щодо Василя Марущинця відкрили відповідне дисциплінарне провадження.

"Розпочато термінове дисциплінарне провадження у зв'язку з антисемітськими висловлюваннями одного з консулів у Гамбурзі. Дипломат відсторонений від виконання службових обов'язків, наразі розглядається питання про його можливе відкликання з Гамбурга до України. МЗС України категорично засуджує всі прояви антисемітизму, ксенофобії та дискримінації і не толерується серед наших співробітників як центрального прав'я, так і за кордоном. Ми ретельно розберемося із ситуацією та зробимо висновки на майбутнє", – зазначила Мар'яна Беца.

 

Скандал навколо Василя Марущинця розгорівся після того, як у ЗМІ потрапили дописи з його закритої сторінки у "Фейсбуці".

Зокрема, він публікував фото, на якому позує з тортом із написом "Mein Kampf" ("Моя боротьба" – назва програмової книжки ідеолога нацизму Адольфа Гітлера)

 

Нагадуємо, що Adidas випустив серію спортивного одягу із зображенням державного герба СРСР і надписом USSR напередодні Чемпіонату світу з футболу, який в липні відбудеться в Росії. Через негативну реакцію багатьох клієнтів і заяви політиків, компанія зняла з продажу цей одяг.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".