Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2018/09/10/152899/

Під Міланом знайшли кухоль, повний давньоримських монет. ФОТО

10.09.2018
У підвалі колишнього театру в північній Італії археологи знайшли скарб цінних монет доби Римської імперії.

Сотні монет були знайдені в стеатитовому кухлі, викопаному в підвалі  колишнього театру Крессоні, в м. Комо на північ від Мілана, інформує CNN.

"Ми ще не знаємо докладно, якою є історична й культурна цінність знахідки, — сказав міністр культурної спадщини Італії Альберто Бонісолі, — Але та місцевість може стати справжнім скарбом для нашої археології. Це відкриття сповює мене гордістю".

 Фото: edition.cnn.com

Монети виявили на початку вересня й передали в реставраційну лабораторію в Мілані, де археологи та реставратори їз вивчатимуть. Міністерство культури не оголошує варість скрабу, проте італійські медіа говорять, що монети можуть коштувати мільйони доларів.

Історичний театр Крессоні відкрився в 1807 році, пізніше його перетворили на кінотеатр, що діяв до закриття в 1997 році. Цей об’єкт розташований неподалік території форума римської колонії Новум Комум, де були знайдені інші важливі артефакти римської доби. 

Як повідомлялося, на південному заході Нідерландів археологи знайшли в похованні бронзову чашу для вмивання, ймовірно, зроблену в III-IV століттях після Р. Х.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".