Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2018/10/2/153017/

Останки 19-х вояків Армії УНР перепоховали під Могилевом-Подільським. ФОТО

02.10.2018
28 вересня в с. Кукавка Могилів-Подільського району Вінницької області з військовими почестями перепоховали 19 солдатів Армії УНР.

Про це повідомив відповідальний секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті Святослав Шеремета на своїй сторінці у "Фейсбуці".

 Усі фото - Святослав Шеремета

Українські вояки загинули в боях із Червоної армією під час польсько-радянської війни 1920 року, в якій Армії УНР билася в союзі з Військом Польським.

 
 
 

"Українські Герої були віднайдені та екснумовані під час спільної пошукової експедиції Українського інституту національної пам'яті та меморіально-пошукового центру Доля. Загиблих українських Героїв перепоховали відповідно до християнських звичаїв та віддали належні військові почесті. Дякую за реалізацію важливого проекту з увічнення пам'яті", - розповів Шеремета.

19 останків молодих чоловіків, які загинули внаслідок бойових дій, ексгумували пошуковці у 2017 році. За висновками українських військових істориків Андрія Руккаса, Михайла Ковальчука та Ярослава Тинченка, виявлені останки належали саме козакам Армії УНР.

Читайте також:

На Одещині відкрили меморіал землякам, які воювали за УНР

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".