Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2018/11/15/153276/

АНОНС: Брифінг, присвячений основним заходам із відзначення 5-ї річниці Революції Гідності

15.11.2018
У Києві відбудеться презентація програми заходів та соціальної інформаційної кампанії до 5-ї річниці Революції Гідності.

Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності спільно з партнерами підготував низку заходів із відзначення Дня Гідності та Свободи, вшанування пам’яті загиблих на Майдані, а також освітніх, мистецьких і просвітницьких проектів, присвячених темі гідності, свободи й боротьби за права людини.

Фото: Музей Революції Гідності

"Минає 5 років від початку події, яка змінила Україну і українців, змінила світ. І продовжує змінювати, ставлячи нас перед новими викликами і можливостями. Як зберегти пам’ять про складні і трагічні сторінки нашої історії живою, актуальною і дієвою для широких спільнот? Як не заморозити гарячі події сучасності та не перетворити їх на історичний міф чи політичну маніпуляцію? Як консолідувати суспільство для переосмислення минулого, розуміння теперішнього і активного творення майбутнього?

Такі питання залишаються відкритими сьогодні для української політики пам’яті та комеморативних практик", – вважає Ігор Пошивайло, Генеральний директор Національного музею Революції Гідності.

У прес-брифінгу візьмуть участь:

Євген Нищук, Міністр культури України.

Володимир В’ятрович, Голова Українського інституту національної пам’яті.

Ігор Пошивайло, Генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності.

Наталія Бойків, заступник Голови громадської організації "Родина Героїв Небесної Сотні".

Павло Сидоренко, Голова Ініціативної групи постраждалих/поранених на Майдані.

Додатково повідомляємо, що14 листопада на засіданні Кабінету Міністрів України створено Організаційний комітет із підготовки та відзначення у 2018 році Дня Гідності та Свободи й схвалено план заходів. Докладніше про це йтиметься на брифінгу.

Час: 16 листопада, п’ятниця, 12:00

Місце: Український кризовий медіа центр, вул. Хрещатик, 2 (Український дім на Європейській площі; ст. м. "Хрещатик", "Майдан Незалежності")

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".