Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2018/11/15/153278/

Палеонтологи виявили останки найменшої людиноподібної мавпи. ФОТО

15.11.2018
Палеонтологи з Єльського університету та Університету штату Нью-Йорк виявили в Кенії останки, які належали найменшій людиноподібній мавпі в історії.

Як повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на N+1, представники виду Simiolus minutus мешкали на Землі 12,3-12,56 мільйони років тому, а вага їхнього тіла досягала 3,5 кілограмів.

 Розмірами мавпи нагадували домашню кішку

Фото: N+1

Корінні зуби невідомого виду приматів були знайдені ще у 2004 році. Дослідники вивчили скам'янілості і віднесли їх до виду Simiolus, представники якого мешкали в міоцені в Східній Африці.

Вчені припускають, що ці примати були дуже маленькими і розмірами нагадували кішку. Будова зубів мавп свідчить про те, що, принаймні частково, вони харчувалися листям.

Дослідники провели філогенетичний аналіз сучасних і вимерлих вузьконосих мавп, до яких відносяться сімейство мартишкових та людиноподібні мавпи, і припустили, що рід Simiolus і сучасні людиноподібні мавпи — орангутанги, шимпанзе і горили — походять від спільного предка.

Нагадуємо, що у Єгипті археологи знайшли гробницю з муміфікованими кішками і жуками.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".