Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2018/11/5/153214/

Путіна просять повернути КГБ

05.11.2018
Президенту Російської Федерації Володимиру Путіну запропонували повернути головній спецслужбі країни назву КГБ.

З такою ініціативою виступив "Національний комітет +60", повідомляє російська служба Радіо "Свобода" з посиланням на російські мас-медіа.

Така ідея виникла після того, як у російський день військового розвідника Путін запропонував повернути армійській розвідці колишню назву "ГРУ" – Головне розвідувальне управління.

"Однозначно архіважливі аналогічні спецслужби соющної держави Росія—Білорусь повинні називатися однаково – КГБ. На думку експертів, зворотне перейменування КГБ, ГРУ і міліції, поза сумнівами, одержить повне схвалення росіян і нейтралізує провокації опозиції, як аживе на щедрі подачки Заходу!", – ідеться в заяві об’єднання.

Зараз спецслужба Російської Федерації називається Федеральною службою безпеки (ФСБ). Найвищий орган управління військовою розвідкою — Головне управління Генерального штабу Збройних сил РФ. До 2010 року воно називалося Головним розвідувальним управління (ГРУ) ГШ ЗС РФ. Така ж абревіатура існувала і в Радянській армії.

Нагадаємо, що "Національний комітет +60" створили в Санкт-Петербурзі в 2012 році для відзанчення 60-річного ювілею Путіна. Проте група діє й досі. Зокрема, навесні цього року комітет закликав патріарха РПЦ Кирила створити ікону з ликом Путіна.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".