Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2018/11/9/153237/

АНОНС: Професор зі США презентує свою книгу "Штетл: золота доба єврейського містечка"

09.11.2018
13 листопада професор Північно-Західного університету (Чикаго) Йоханан Петровський-Штерн презентує в Києві українське видання монографії "Штетл: золота доба єврейського містечка".

Йоханан Петровський-Штерн  народжений у Києві американський та український історик, філолог, дослідник культури, есеїст і перекладач. 2001-го року захистив докторську дисертацію з новітньої єврейської історії в Брендайзькому університеті (Волзем, Массачусетс).

Оригінальна книга професора Петровського-Штерна The Golden Age Shtetl: A New History of Jewish Life in East Europe вийшла у 2014 році в видавництві Принстонського університету

Професор єврейських студій на історичному факультеті Північно-Західного університету в Чикаго. Нині Петровський-Штерн досліджує та викладає ранньомодерну і модерну історію євреїв, проблеми українсько-єврейських стосунків і слов’янсько-єврейських літератур, історію єврейського містицизму та кабали.

Зустріч модеруватиме  Андрій Мокроусов (часопис "Критика"). 

13 листопада, понеділок, 18.30

Місце: Центр польських та европейських студій Києво-Могилянської академії (вул. Волоська, 10, підвал 6-го корпусу).

Організатор: часопис "Критика".

Вхід вільний.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".