Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2018/12/27/153476/

АНОНС: Лекція "Наречені смерті: румунський фольклор, культ героїзму та жертви"

27.12.2018
У Києві відбудеться лекція історика Сергія Заїковського, присвячена найжорстокішим сторінкам історії Залізної Гвардії та дослідженню зв'язків між румунськими фольклорними сюжетами та ідеологією руху.

Про це повідомляє літературний клуб "Пломінь".

 

Легіон Архангела Михаїла знаний не лише містицизмом та приголомшливою святістю як в ідеології, так і в повсякденному житті руху, але й жорстокістю та розмахом політичного насилля.

Убивства політиків, масштабні репресії проти легіонерів, зрештою, вбивство Корнелія Зеля Кодряну: смерть завжди кружляла в танку з румунами, нерідко частіше, ніж з фашистами чи націонал-соціалістами.

Хто такі Нікадори, Дечемвіри? Якою була мотивація румунських добровольців Моци та Маріна, що воювали в Іспанії на боці фалангістів, і до чого тут румунський фольклор та Мірча Еліаде?

В день підготовки замаху легіонерів на прем'єр-міністра Йона Дуку, організатори лекції запрошують вас до спроби розібратися в "кшатрійських" аспектах одного з найцікавіших політичних феноменів ХХ століття.

Час: 28 грудня, п’ятниця, 19.00

Місце: літературний клуб "Пломінь", провулок Шевченка 5 (ст.м. Майдан незалежності), Козацький Дім – 3 поверх.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".