Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2018/12/3/153357/

Пам’ятник Праведниці народів світу встановлять на Запоріжжі

03.12.2018
У м. Мелітополі Запорізької області планують установити Пам’ятний знак праведниці народів світу Вірі Земцовій.

Уродженка Мелітополя Земцова та її донька під час Другої світової війни врятували життя єврейської дівчинки, повідомляє УНІАН з посиланянм на Jewishnews.

Звання Правденика народів світу їм присудили 2001 року.

 Віра й Алла Земцови у списку Праведників, скаденому меморіалом Яд-Вашем на 1 сіня 2018 року  

Пам’ятник постане з ініціативи Запорізької обласної державної адміністрації та Асоціації єврейських організацій і громад (ВААД) України у рамках проекту ВААД пам’ять.

Усі роботи зі встановлення пам’ятного знаку планують завершити до 27 січня 2019 року, коли відзначатиметься Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Праведник народів світу — почесне звання, яке надає Держава Ізраїль людям, які, ризикуючи житятм, рятували євреїв від нацистів під час Другої світової війни. Інформацію про всіх відомих на сьогодні праведників збирає меморіал Яд-Вашем у Єрусалимі. 2573 праведників походять з України.

Як повідомлялося, в Німеччині  95-річного колишнього охоронця в нацистському концтаборі Маутхаузен звинувачують у вбивстві понад 36 тис. людей.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".