Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2019/01/11/153510/

На Донеччині знайшли свідчення існування давньої культури

11.01.2019
Під час розкопок на території Донецької області 2018-го археологи знайшли свідчення існування декількох стародавніх культур.

Влітку 2018-го в Добропільському районі на території Шаховської громади під час розкопок курганів археологи знайшли давні поховання, повідомили співробітники Донецького обласного краєзнавчого музею по час прес-конференції в Антикризовий медіа-центрі, передає Газета.UA.

 Фото: АКМЦ

"Вік цих курганів – від 1 до 4 тисяч років. Наші археологічні дослідження показали, що поховання було зроблено приблизно в ХХ столітті до нашої ери. Ми знайшли елементи доскіфських поховань, ямної, катакомбної та зрубної культури, а також цікаву споруду – кромлех.

Це таке величезне кільце з дикого каменю, яке робили навколо культових місць або могил чаклунів", - повідомив Віталій Ціміданов, начальник сектора охорони пам'яток археології, історії та культури.

Також знайшли глиняний посуд, наконечники стріл, прості прикраси з кісток, різні бронзові пристосування, залишки лука зі стрілами і кремнієвий ніж.

За даними вчених, заселення Донецького краю почалося більше 100 тис. років тому. Про це свідчать знахідки епохи неандертальців поблизу Курдюмівки Бахмутського району.

Читайте також:

У Мексиці знайшли храм бога "з обдертою шкірою". ФОТО

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".