Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2019/02/28/153751/

Надання Томосу про автокефалію та створення ПЦУ ввійдуть у підручники з історії України – МОН

28.02.2019
11-класники вивчатимуть історію створення Православної Церкви України та надання Томосу про автокефалію вже наприкінці цього навчального року, а оновлені підручники надійдуть у школи з наступного.

Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки, який цитує "День". У ньому містяться інформаційні матеріали для вчителів щодо висвітлення цього питання для старшокласників, який був надісланий на школи, управління освіти та Інститути післядипломної педагогічної освіти 26 лютого 2019 року.

"Створення Православної Церкви України та надання Томосу про автокефалію – важлива з історичної точки зору подія. Про те, що українська держава та духовенство намагалися реалізувати цю ідею, і раніше згадувалося в українських підручниках. Ця частина історії України вивчається у школах наприкінці навчального року – у квітні-травні. Для нас було принципово до цього часу надіслати вчителям інформаційні матеріали, якими вони можуть послуговуватися вже цьогоріч. Сам Наказ про зміну навчальних програм було підписано 21 лютого, і вже сьогодні, 26 лютого, ми надіслали матеріали. Це важливо, адже так вчителі зможуть зауважити зміни в програмі, а також підготуватися до висвітлення теми", – зазначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Вона додала, що в підручниках з історії ця тема з’явиться з наступного навчального року, оскільки 2019-го планується друк нових книг для 11-х класів.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".