Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2019/02/7/153648/

Чорні археологи знайшли поховання біля піраміди Хеопса

07.02.2019
Чорні археологи у районі єгипетського комплексу пірамід Гізи знайшли невідому стародавню гробницю.

Вона може мати відношення до тих, що знаходяться неподалік піраміди Хеопса, повідомляє Газета.Юей із посиланням на видання Politeka.

 У Єгипті знайшли нову гробницю

Фото: Politeka

Незаконні розкопки зловмисники проводили ночами всередині приватного житлового будинку, який розташовувався в 30 метрах від піраміди Хеопса. З будівлі чорні археологи зробили лаз, що веде до довгого коридору і вирубаних у камені залах.

В одному з даних залів знаходилися чоловічі кам'яні статуї з пошкодженими головами і керамічний посуд. Вчені встановили, що гробниця була збудована приблизно до 2504-2347 років до Р.Х. Експерти вважають, що знахідка може бути пов'язана з іншими гробницями і катакомбами.

Колишній міністр у справах старожитностей Єгипту і археолог Захі Хавас розповів, що під житловим кварталом в районі знахідки можуть знаходитися й інші стародавні гробниці і споруди, однак через щільну забудову будинками вчені не можуть вести розкопки на цій території.

До слова, мешканці не мають право проводити тут розкопки. Чорних археологів арештували.

Читайте також:

В Єгипті археологи виявили некрополь з 40 муміями чоловіків, жінок і дітей

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".