Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2019/03/18/153842/

На Дніпропетровщині перейменували площу на честь королеви Єлизавети ІІ

18.03.2019
На честь королеви депутати Єлизаветівки одноголосно перейменували площу перед сільрадою. У сільраді вже готуються запросити на вшанування МЗС та Букінгемський палац.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Відтепер площа Єлизавети ІІ

Фото: ТСН

 

Крамниця, зупинка і сільрада – ось тут у центрі Єлизаветівки тепер буде головна родзинка села. Площа із "центральної" перетворилася на королівську. Ось тільки назву у депутатському рішенні довелося переписувати, бо спершу наплутали з титулом, зізнається сільський голова.

На площі Єлизавети ІІ формально – жодної будівлі. Проте є клумби, дитячий майданчик і навіть парк. І не простий! Окрім дубів, лип та абрикосів там висадили навіть фініки.

Вшанування королеви селян неабияк приголомшило.  

"Мені просто не віриться. Я не кажу, що жінка погана. Але в нас що, своїх нема?", – каже бабуся.

"Звичайно ж проти! Мені не подобаються американки ці всі", – каже інша жінка.

Та депутати переконують, нову назву площі дали не за ясні очі королеви. Депутат сільради Віктор Мисний каже – назвали площу на честь королеви через тверду позицію Великої Британії щодо відстоювання територіальної цілісності України та допомозі на міжнародній арені.

Цей депутат сільради який і запропонував перейменування. Каже: захопився міжнародною політикою після доповідей сільського голови. Той на запрошення британців нещодавно відвідав Об'єднане королівство.

"Якщо нас раптом змусять декомунізувати назву Єлизаветівка, я думаю, що цифру "2" ми домалюємо дуже просто", – каже сільський голова Єлизаветівки Максим Голосний.

Суперечок щодо перейменування не було. Жоден з чотирнадцяти обранців проти королеви не виступив.

На площі Єлизавети ІІ збираються встановити пам'ятний знак на честь королеви. Як він виглядатиме, у селі ще не придумали. Але вже знають, що без спеціального дозволу зображення членів королівської родини заборонено, тож щодо дизайну радитимуться з дипломатами.

У сільраді вже готуються запросити на вшанування МЗС та Букінгемський палац. Натомість у британському посольстві ТСН повідомили: від коментарів поки утримаються.

Читайте також:

Королева Єлизавета II зробила свій перший пост в Інстаграм

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".