Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/videos/2010/11/20/5390/

1945: розпочався суд над нацистами у Нюрнберзі

20.11.2010
Зараз окремі політики і громадяни люблять посперечатися щодо того, була та чи інша організація засуджена у Нюрнберзі чи ні. Спеціально для таких даємо посилання на архіви - там є пошуковики, знайдіть історичну правду.

20 листопада 1945 року в напівзруйнованому війною Нюрнберзі розпочався суд над чільними діячами нацистської Німеччини. Його проводив щойно створений союзниками (СРСР, США, Британією і Францією) Міжнародний військовий трибунал, статут цього суду затвердила Генасамблея щойно створеної ООН.

Це відео - одне з тисяч новинних кіножурналів, що їх американська компанія Universal випускала двічі на тиждень з 1929 до 1967 років. Відкриття суду, виступають обвинувачі, суддя питає звинувачуваних, чи визнають вони себе винними...

Суд триватиме майже рік - до жовтня 1946 року.

Зараз на пострадянському просторі окремі політики і громадяни люблять посперечатися щодо того, була та чи інша організація засуджена у Нюрнберзі чи ні.

Спеціально для таких даємо посилання на архів обвинувачувального висновку з бібліотеки Йелю і на архів документів Нюрнберзького процесу з бібліотеки Гарварду. Там є пошуковики, шукайте історичної правди на здоров'я. 

Думку нашого читача про те, кого ж засудив Нюрнберг, читайте в розділі "Тексти"

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".