Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2010/11/15/4613/

В центрі Берліна з'явиться музей Холодної війни

15.11.2010
На експозиції площею 3 тис. кв. м. будуть представлені фотографії і документи, присвячені поділу Європи на країни НАТО і Варшавського договору.

Музей "Центр Холодної війни" з'явиться в центрі Берліну біля пропускного пункту "Чекпойнт Чарлі" , повідомляє Інтерфакс із посиланням на німецькці ЗМІ.

За словами організаторів, Центр не буде схожий на Музей Берлінської стіни, який також знаходиться у "Чекпойнт Чарлі" і присвячений східним німцям, які намагалися втекти з НДР у ФРН.

Новий музей "повинен розповісти про історію холодної війни в міжнародному контексті", вважає один з його організаторів Маркус Мекель.   

На його думку, таке місце як "Чекпойнт Чарлі" найкраще підходить для того, щоб показати "значення конфлікту двох блоків".   

На експозиції площею 3 тис. кв. м. будуть представлені фотографії і документи, присвячені поділу Європи на країни НАТО і Варшавського договору. Будівництво музею почнеться у 2012 або 2013 році.

Хроніку того, як звичайні берлінці закінчили Холодну війну, прорвавши перший КПП на Борнгольмер-штрассе, дивіться у розділі "Відео"

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".