Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2011/01/10/12709/

На Херсонщині відсудили знесений комуністами знак про Голодомор

10.01.2011
"Нашоукраїнці" Херсонщини через суд домоглися повернення інформаційного знаку щодо місць масових поховань жертв Голодомору 1932-33 рр. на трасі Чаплинка-Сімферополь.

Про це повідомив голова Херсонської обласної "Нашої України" Борис Сіленков.

Він нагадав, що ще у березні 2010 року Чаплинська районна рада за поданням фракції комуністів ухвалила рішення про знесення інформаційного знака на трасі Чаплинка-Сімферополь, який вказував на село Преображенка, де в 32-33 рр. знаходилися місця масових поховань жертв Голодомору.

Знак було виготовлено двома мовами - українською та англійською, оформлено і встановлено згідно законодавства і поставлено на баланс комунального підприємства.

Після рішення райради відповідні служби у супроводі представників КПУ демонтували цей знак. Натомість тодішній голова РДА, "нашоукраїнець" Андрій Нємченко направив подання до Генпрокуратури і оскаржив рішення райради. Місцева "Наша Україна" запевнила, що не залишить цю справу без уваги.

Сіленков повідомив, що наприкінці грудня 2010 року Чаплинський суд завершив розгляд позову, поданого районною прокуратурою, і визнав рішення про знесення знака незаконним. Тож у найближчому майбутньому, сподіваються "нашоукраїнці", інформаційний знак буде повернено на місце. 

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".