Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2011/04/20/36528/

П'ять португальських міст визнали Голодомор геноцидом

20.04.2011
П'ять португальських міських рад визнали Голодомор 1932-33 років в Україні геноцидом проти українського народу.

Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на голову Спілки українців Португалії Павла Садоху.

За словами Садохи, таким чином португальські муніципалітети висловили свою солідарність з українцями, які проживають в їх адміністративних одиницях.

Голова Спілки українців також сказав, що голови українських громадських організацій порівняли ставлення до українців у Португалії і Росії.

"Зараз українські громадяни, які проживають у Португалії, на рівні з португальськими громадянами захищені законом, безперешкодно створюють громадські організації за етнічною ознакою і суботні українські школи, - зазначив Садоха. - Позитивний внесок українських трудових мігрантів в економіку Португалії було відзначено в 2008 році, коли один із нових проспектів Лісабона отримав назву проспект України".

"Чи можна такі цивілізаційні відносини порівняти із закриттям українських об'єднань в Росії, або навіть з урядовими перешкодами у функціонуванні єдиної української бібліотеки в Москві?" - вважають португальські українці.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".