Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2011/12/19/65574/

ПОМЕР КІМ ЧЕН ІР. КОРЕЙЦІ РИДАЮТЬ ПРЯМО НА ВУЛИЦІ (відео)

19.12.2011
Офіційне телебачення (а іншого там просто нема) Північної Кореї поширює відео "всенародної скорботи" з приводу смерті лідера КНДР Кім Чен Іра. Люди б'ються в істериці на вулицях Пхеньяна.

Про це повідомляє Центральна агенція новин Кореї (ЦАНК).

За словами диктора, глава держави помер у суботу, 17 грудня, від надмірних фізичних й розумових навантажень. Йому було 69 років.

ЦАНК передає, що в диктатора стався серцевий напад, що підтвердив розтин, зроблений в неділю.

На вулиці вийшли тисячі корейців, щоб висловити скорботу з приводу смерті вождя.

В 2008 році в ЗМІ з’являлася інформація, що Кім Чен Ір переніс інсульт і перебуває у важкому стані.

BBC відзначає, що в КНДР почався процес передачі влади Кім Чон Ину - третьому синові покійного диктатора, якого він призначив своїм спадкоємцем y 2009 році.

ЦАНК уже назвала Кім Чон Ина новим "великим вождем". Такий титул раніше застосовувався лише щодо вищих лідерів КНДР. На думку оглядачів, це підтверджує версію про те, що Кім Чен Ин вже прийняв повноваження верховного керівника країни.

"Усі члени партії, військовослужбовці та інші громадяни мають вірно слідувати під керівництвом товариша Кім Чен Ина і захищати і посилювати єдиний фронт партії, армії і населення", - йдеться в повідомленні ЦАНК.

Кім Чен Ір

Уже відомо, що саме Кім Чен Ин очолить похоронну процесію під час поховання Кім Чен Іра 28 грудня в Пхеньяні.

Нагадаємо, що сьогодні державне телебачення КНДР повідомило, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ір помер о 08:30 (01:30 за київським часом) ще 17 грудня під час поїздки країною поїздом. За офіційною версією, причиною смерті лідера чучхе стала фізична та психічна перевтома.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".