Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2012/02/7/71588/

У МОСКВІ ДЕМОНТУВАЛИ ПАМ'ЯТНИК ШЕВЧЕНКУ

07.02.2012
Пам'ятник Шевченкові у Москві потребує реставрації, тому його треба перемістити до майстерні. Після цього монумент повернуть на місце.

Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на департаменті інформації і друку МЗС Росії.

Раніше ряд ЗМІ повідомив про те, що пам'ятник Т.Шевченку може бути взагалі прибраний з однойменної набережній Москви-ріки.

У МЗС РФ нагадали, що пам'ятник був встановлений майже 50 років тому - в 1964 році, і вимагає ремонту. "Пам'ятник є об'єктом культурної спадщини федерального значення", - відзначає російське зовнішньополітичне відомство.

Пам'ятник на набережній Шевченка в Москві

У МЗС додали, що поки пам'ятник буде зберігатися в місці проведення реставрації, на набережній Тараса Шевченка планується провести інженерно-будівельні роботи.

"Після реставрації пам'ятник буде повернуто на своє історичне місце", - підкреслює міністерство.

У МЗС Росії також повідомили, що російська і українська сторони тісно взаємодіють з підготовки заходів до святкування в 2014 році 200-річчя з дня народження Шевченка.

В МЗС України тим часом заявили, що "триматимуть на особливому контролі виконання цієї домовленості та ситуацію навколо духовного символу українства" в Москві.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".