Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2012/02/7/71626/

Виходить друком факсимільний альбом Шевченка 1845 року

07.02.2012
Фонд Миколи Томенка презентує факсимільне відтворення "Альбому Тараса Шевченка 1845 року", зробленого в рамках прокту "Шляхами Шевченка" до 200-річчя від дня народження класика.

Альбом малюнків 1845 року – це частина того, що довелося побачити художнику Київської археографічної комісії Тарасу Шевченку під час його подорожей по містах і селах Київської і Полтавської губерній.

Малюнки аквареллю і сепією, зарисовки олівцем та фрагменти фольклорних записів – це те, що зафіксував мистець впродовж кількох місяців своїх мандрівок.

Окрім ілюстрацій, "Альбом" міститиме також науковий коментар, з якого читачі зможуть дізнатися про історію та мотивацію тої чи іншої зарисовки, начерків Тараса Шевченка під час його мандрівки Україною 1845 року.

Протягом лютого та березня група громадських діячів і митців не лише представить перевиданий "Альбом Тараса Шевченка", а й проведе відповідні просвітницькі заходи у Київській, Полтавській та Черкаській областях — у тих містах і селищах, де побував Шевченко під час згаданої подорожі.

Альбом вийде 17 лютого.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".