Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2013/05/3/122717/

ПАПА РИМСЬКИЙ ВИЗНАВАВ ГОЛОДОМОР ГЕНОЦИДОМ

03.05.2013
"Люди, які зазнали різанини і гоніння – як під час трьох найбільших геноцидів минулого століття вірмени, євреї та українці – боролися за свою свободу".

Про це сказав Хорхе Маріо Бергольйо – нинішній Папа Римський Франциск – у виданій 2010 року книзі "Про небеса і про землю", передає Укрінформ.

"У той час Османська імперія була могутньою, ішла світова війна, і світ дивився в інший бік", - написав тоді майбутній Папа в розділі "Про Голокост". 

У розділі "Про релігії" Папа Франциск зазначив, що в ХХ ст. великі держави зрівняли з землею міста і села, бо уявили себе Богом.

"Турки вчинили це стосовно вірмен, німці - щодо євреїв, сталінські комуністи - щодо українців", - зазначив майбутній Папа. 

У розділі "Про комунізм і капіталізм" Хорхе Маріо Бергольйо зазначав: "Якщо людина, мріючи про рай, не бореться за свої права, вона дійсно перебуває під владою опіуму. Люди, які зазнали різанини і гоніння – як під час трьох найбільших геноцидів минулого століття вірмени, євреї та українці – боролися за свою свободу". 

Дивіться також інші матеріали за темою "Геноцид"

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".