Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2014/12/16/146094/

Путін вимагає від академіків за 3 роки написати історію Криму

16.12.2014
Президент Росії Владімір Путін доручив уряду і Академії наук РФ підготувати фундаментальну наукову працю з історії окупованого Криму.

Ця робота має бути завершена до 1 грудня 2017 року, повідомляє Російська служба ВВС.

Відповідальним призначено прем'єр-міністра Росії Дмітрія Мєдвєдєва.

Підготовка нової історії Криму увійшла в число доручень, які Путін дав за підсумками "зустрічі з молодими вченими та викладачами історії", що відбулася в листопаді цього року.

У недавньому посланні Федеральним зборам Росії Путін говорив про "сакральне значення" Криму, де "прийняв хрещення, а потім і хрестив всю Русь" князь Володимир.

Путін не згадав, що Володимир був Київським князем.

Як відомо, у липні 2014 року Російська академія наук повідомила про плани написати історію "Новоросії" під егідою Російського історичного товариства.

Російське історичне товариство було створене у 2012 році - його очолив Сєрґєй Наришкін, який до того був головою президентської Комісії з протидії спробам фальсифікації історії на шкоду інтересам Росії.

Опікунську раду товариства очолив президент РФ Владімір Путін. Саме ця організація розробляє однакову для всіх шкіл "канонічну" концепцію викладання історії Росії в середній школі.

У червні 2014 року Путін доручив міносвіти спільно з Російським історичним товариством "гідно представити роль Криму в долі Росії" для нового, "єдиного" для всіх російських шкіл підручника з історії РФ.

Як відомо, 16 березня 2014 року за військової і політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом референдум про самовизначення Криму. 18 березня у Кремлі окупаційною владою Криму було підписано так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.

27 березня Генасамблея ООН більшістю голосів прийняла резолюцію про територіальну цілісність України, в якій референдум, що відбувся в Криму, визнано незаконним.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".