Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2018/02/8/152036/

Москва лютує через ініціативу Ізраїлю щодо Голодомору

08.02.2018
Посольство Росії в Тель-Авіві звинуватило депутатів ізраїльського парламенту у перекрученні історії в зв’язку з підготовкою законопроекту про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Заяву російського посольства публікує агентство ТАСС, передає "Європейська правда".

 Будівля посольства РФ в Тель-Авіві

"На жаль, наші колеги з Кнесету (зокрема, депутат Хасон) нещодавно підготували законопроект про український голодомор, який спотворює історію", - йдеться у заяві російського посольства.

"Ми наполегливо закликаємо всіх відповідних ізраїльських чиновників, включаючи Хасона, більш точно вивчити історичні факти", - додали дипломати.

У заяві російські дипломати називають голодомор гуманітарною катастрофою, яка виникла через сильну засуху і примусову колективізацію, та вразила Україну, Білорусь, Казахстан, Поволжя, Північний Кавказ, Західний Сибір і Південний Урал.

"Уявлення цих подій як навмисної політики знищення української нації суперечить історичним фактам і є цинічною спекуляцією на пам'яті мільйонів жертв через політичні мотиви", - заявили в посольстві РФ.

Нагадуємо, що у Кнессет поданий законопроект, що оголошує Голодомор актом геноциду.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".