Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2018/08/15/152785/

Польський президент Коморовський вшанував пам’ять українських союзників. ФОТО

15.08.2018
У вівторок, 14 серпня, на Православному кладовищі у Варшаві відбулося урочисте покладення квітів до пам’ятників воїнам Української народної республіки.

Про це повідомляє "Наше слово".

Пам’ять українських союзників вшанував Броніслав Коморовський, Президент Польщі у 2010-2015.

 Президент Польщі 2010-2015 Броніслав Коморовський, Посол України у Варшаві Андрій Дещиця, віце-маршалок Вармінсько-Мазурського воєводства Мирон Сич.

ФОТО: Катерина Семчук, "Наше слово"

 

Також були присутні Посол України у Варшаві Андрій Дещиця, представники влади міста Варшава, голова Об’єднання українців у Польщі Петро Тима, віце-маршалок Вармінсько-Мазурського воєводства Мирон Сич, журналістка та громадська діячка Іза Хруслінська, україністка Богуміла Бердиховська та багато інших. Організатори ініціативи – Галина Андрушков, Юрій Рейт, Григорій Стех.

 

"Варто постійно пригадувати світові, що саме воїни Армії УНР були тими, хто разом з польським військом зупинив наступ Червоної армії на березі Вісли у 1920 році та не дозволив тоді розлитися більшовикам по всій Європі", – зазначають організатори.

 
 
 


Читайте також:

У Польщі на місцевих похованнях ушанували козаків Армії УНР. ФОТО, ВІДЕО

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".