Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2018/11/6/153217/

Президент привітав українців із 75-літтям перемоги в битві за Київ

06.11.2018
Президент України Петро Порошенко назвав вигнання нацистів із Києва 6 листопада 1943 року історичною перемогою у "вікопомній битві за Київ".

"Сьогодні ми доземно вклоняємося світлій пам’яті тих, хто поліг за нашу свободу, сердечно вшановуємо легендарних звитяжців Другої світової війни, вкотре усвідомлюємо, що любов до рідної землі та всенародна єдність роблять нас нездоланними", — ідеться в привітанні, опублікованому на офіційному сайті Президента України.

"Звільнивши місто від ворога, ви вдихнули в нього нове життя, спільними зусиллями відродили споконвічну велич нашої золотоверхої столиці, зберегли й примножили її культурну та духовну спадщину", — звернувся президент до ветеранів Другої світової війни.

Порошенко подякував усім мешканцям столиці, які разом із іншими українцями безстрашно відстоювали доленосний вибір нашого народу у тривожний час Революції Гідності, і всім тим, хто нині зі зброєю в руках боронить незалежність країни від агресора.

Як повідомлялося, Петро Порошенко відкрив меморіальну дошку на будівлі колишньої дипломатичної місії УНР у Стамбулі в 1919—1922 роках.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".