Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2018/12/20/153442/

Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" оголосив архітектурний конкурс

20.12.2018
19 грудня Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" (BYHMC) розпочав міжнародний архітектурний конкурс проектів дизайну центру із загальною площею близько 20 000 кв.м.

BYHMC запрошує архітекторів з усього світу подавати свої заявки на участь у конкурсі, запрошуються як досвідчені, так і молоді архітектори, великі і малі бюро. Від учасників очікується найвищий рівень креативності, інноваційності, натхнення та активності.

Конкурс організовано у два етапи, з процедурою попереднього кваліфікаційного відбору. У рамках відкритої процедури попереднього кваліфікаційного відбору для участі в Етапі 1 (лютий-квітень 2019 року) буде відібрано 8-10 архітекторів. Для участі у Етапі 2 (травень—липень 2019 року), журі відбере 4-6 учасників конкурсу. Архітектори, відібрані до участі в Етапі 1, повинні залучити до команди ландшафтного дизайнера.

Територія, на якій постане Меморіальний центр

Заявки будуть відбиратися на основі трьох прикладів проектів кандидатів. Інформація про проекти повинна містити технічні дані та добірку ілюстрацій.

Оцінку поданих пропозицій буде здійснювати журі. До його складу увійшли наступні особи (у процесі доповнення):

У конкурсі можуть брати участь особи, які на момент оголошення про його проведення і у відповідності до правових норм країни їхнього проживання мають право використовувати назву посади "архітектор" та працюють на незалежних засадах як фрилансери.

У конкурсі також можуть брати участь архітектурні об’єднання (бюро), до складу яких входять фізичні та юридичні особи, що включають принаймні одну особу, яка має право на участь у конкурсі відповідно до умов, наведених у попередньому абзаці.

Докладніше вимоги до учасників уточнені на сайті BYHMC.

Кожний учасник Етапу 1, котрий надасть детальний опис концепції проекту, яку можна оцінити відповідно до вимог, викладених у конкурсній документації, отримає фіксований гонорар у розмірі 10 000 євро (нетто) в якості компенсації понесених витрат.

Крім того, учасник, що потрапляє до Етапу 2 і надає детальний опис концепції проекту, яку можна оцінити у відповідності до вимог, викладених у конкурсній документації, отримає фіксований гонорар у розмірі 10 000 євро (нетто) в якості компенсації понесених витрат.

Премії будуть вручені за результатами Етапу 2 конкурсу за наступним розподілом:

І місце:           20 000 євро

ІІ місце:         15 000 євро

ІІІ місце:        10 000 євро 

Заявки подаються виключно через онлайн форму на сайті проекту. Кінцева дата подачі заявок — 21 січня 2019 року.

3-4 травня 2019 року журі визначатиме переможців Етапу 1, у липні — Етапу 2. Остаточного переможця оголосять у липні—серпні 2019 року. 

Проект підтримується державними органами влади України, зокрема Київською міською державною адміністрацією. Робочі мови — українська та англійська.

ДОВІДКА:

Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" — це некомерційна освітня організація, покликана задокументувати та увічнити пам'ять про Голокост, зокрема, про масові розстріли в Бабиному Яру у вересні 1941 року.

Головна амбіція BYHMC – створити центр, присвячений трагічним подіям вересня 1941 року, що буде включати освітню та дослідницьку платформи, та водночас підтримувати ідею демократичного та стійкого суспільства на основі опрацьованої та інклюзивної історичної картини.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".