Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2019/01/10/153505/

У Великій Британії музиканти відтворили звуки закінчення Першої світової

10.01.2019
Музичний дует Field Music з Великої Британії підготував перформанс, який відтворює у звуковому форматі останні моменти перед закінченням Першої світової війни, коли було оголошено про перемир'я.

Про це повідомляє The Бабель із посиланням на The Guardian.

 Фото: Imperial War Museum

Девід і Пітер Бревис взяли за основу документ "Кінець війни". Це знімок з Імперського військового музею, який відобразив точну хвилину припинення військових дій.

Цей проект брати приурочили до сторіччя з дня закінчення Першої світової війни, а в січні вони влаштують два перформанси в Лондоні і Манчестері, засновані на їхній інтерпретації.

Такі знімки робили для того, щоб визначити координати ворожої артилерії, та використовували як один з методів звукової розвідки.

Прямо за лінією фронту ставили шість мікрофонів, кожен з них підключався до тонкого дроту. Дріт починав рухатися, коли мікрофон вловлював звук, і кидав тінь на фотоплівку.

Таким чином вдавалося зробити "фотографію звуку". Завдяки сучасним технологіям слухачі перформансу зможуть відчути, як затихають вібрації від гармат.

Презентація відновлених звуків відбудеться 24 та 31 січня.

Читайте також:

Перша світова. Чи всі уроки засвоєні?

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".