Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2019/02/12/153667/

АНОНС: У "Мистецькому арсеналі" покажуть "Дивовижні історії Криму"

12.02.2019
З 26 лютого по 5 травня 2019 року в "Мистецькому арсеналі" працюватиме виставка "Дивовижні історії Криму".

Про це повідомляє Інститут археології НАН.

Серед матеріалів представлені будуть артефакти з археологічних розкопок у Криму та на прилеглих територіях, які зберігаються в Археологічному музеї та Наукових фондах Інституту археології НАН України.

 

Значна кількість знахідок експонуватимуться вперше. Широкому загалу відкриються матеріали від крем’яних знарядь праці кам’яного віку до поховальних конструкцій із християнською символікою середньовічного часу.

Археологічні пам’ятки займуть лише частину виставкового простору, однак постануть фактично основою, на якій базувалася подальша історія регіону й України в цілому.

Це – модельовані черепи катакомбної культури, кіммерійська стела, багаті поховальні дари скіфів, сарматська зброя, витончений посуд давніх греків, і звичайно ж, численні прикраси різних часів: коштовні, сакральні, або просто дорогі серцю для своїх власників. Усе вони – сліди, за якими можна "читати" історію багатьох етносів, які в різний час заселяли територію Криму.

26 лютого, вівторок, 19.00

Місце: "Мистецький арсенал" (Київ, вул. Лаврська, 10-12).

Організатори проекту: "Мистецький арсенал" та "Кримський Дім" за підтримки Міністерства інформаційної політики України та Міністерства культури України.

26-27 лютого вхід на виставку вільний.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".