Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2019/02/16/153692/

У кулуарах Верховної Ради представили нові портали з Конституцією та Актом незалежності . ФОТО

16.02.2019
У церемонії відкриття взяли участь Голова Верховної Ради Андрій Парубій, колишній президент Європарламенту Пет Кокс і член Європарламенту, співпрезидент парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ Ребекка Хармс, повідомляє кореспондент Укрінформу.
Про це повідолмяє Укрінформ.
"Першим нашим порталом був центральний портал в холі Верховної Ради, де знаходиться прапор української державності, який був внесений в зал Верховної Ради 24 серпня 1991 року. Сьогодні ми, продовжуючи цю традицію, відкриваємо два нових портали — це портал, де розміщена Конституція України, документ, прийнятий в стінах Верховної Ради, і Акт проголошення незалежності, як ключовий документ, який дав початок відродженню сучасної української державності", — розповів Парубій.
 

Він наголосив, що відкриття нових порталів - це черговий етап відкритості українського парламенту і наповнення його українським змістом.

Парубій підкреслив, що документи, виставлені у Верховній Раді, нагадують нам про головне — Українську державу, її відродження й те, наскільки важливо сьогодні захистити державність і всі ті покоління українців, які за неї боролися.

 

Спікер ВР подякував Апарату Верховної Ради за роботу над реалізацією нових порталів і привітав усіх з відкриттям їх у Верховній Раді, "як зі ще одним етапом наповнення українського парламенту українським духом і українським змістом".

Під час церемонії відкриття виступив колишній президент Європейського парламенту Пет Кокс. Він наголосив, що відкриття порталів продовжує традицію відкритості українського парламенту, як уособлення демократії.

"Україна має довгу історію, що корінням сягає часів Київської Русі. Ці два документи — Акт проголошення незалежності, сучасна українська Конституція — уособлюють історичну традицію. Дуже важливо, щоб вони стали видимою частиною сучасної української історії", — підкреслив Кокс.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".