Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2019/02/20/153713/

У Києві назвуть провулок на честь Гарета Джонса

20.02.2019
У Шевченківському районі столиці назвуть провулок на честь британського журналіста Гарета Джонса, який розповів світові правду про Голодомор 1932-1933 років.

Про це повідомляє Національний музей "Меморіал жертв Голодоморів".

 Гарет Джонс

Ініціатором такого рішення стали творча група фільму "Гарет Джонс" і Інститут журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка. Символічно, що провулок знаходиться неподалік від цього інституту і телевізійної вежі.

"Я пройшов через безліч сіл і дванадцять колгоспів. Скрізь я чув плач: "У нас немає хліба. Ми помираємо!" "Передайте в Англію, що ми пухнемо від голоду". Більшість офіційних осіб заперечують існування будь-якого голоду, але через кілька хвилин після одного такого заперечення в потязі, я насмілився кинути на підлогу шматок зчерствілого хліба.

Наче куля селянин кинувся на підлогу та поглинув його. Те саме повторилось зі шкіркою апельсина. Навіть чиновники з транспорту та офіцери ОГПУ попередили мене про небезпеку подорожей селом вночі через велику кількість зневірених через голод людей", – так описував журналіст побачене в Україні.

Читайте також:

Світова преса хвалить і критикує "Гарета Джонса"

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".