Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2019/03/12/153806/

Прем'єра серіалу НВО про Чорнобильську аварію відбудеться 6 травня. А поки — тизер. ВІДЕО

12.03.2019
Телеканал HBO представив перший тизер міні-серіалу, присвяченого Чорнобильській трагедії.

У ролику показали кадри зі серіалу, які, зокрема, розповідають і про ліквідацію вибуху на Чорнобильській АЕС. Прем'єра серіалу призначена на 6 травня, повідомляє TheБабель.

Серед акторів серіалу — номінант премії "Еммі" Джаред Харріс ("Корона", "Божевільні"), Стеллан Скарсгард ("Меланхолія", "Дівчина з татуюванням дракона"), номінант на "Оскар" Емілі Вотсон ("Хілларі та Джекі", "Розсікаючи хвилі", "Еквілібріум") та інші.

Сценарій писав Крейг Мазін, а режисером серіалу виступив Юхан Ренк, відомий за серіалами "Ходячі мерці" ("І мертві підуть...") та "Пуститися берега" (Breaking Bad).

Харріс зображує Валерія Легасова, провідного радянського фізика-ядерника. У складі команди реагування він одним з перших усвідомив масштаби безпрецедентної катастрофи, яка сталася на АЕС.

Скарсгард грає роль радянського віце-прем'єра Бориса Щербину, якого Кремль призначає керувати урядовою комісією з розслідування Чорнобиля в перші години після аварії. Емілі Вотсон постане в образі Уляни Хом'юк, радянського фізика-ядерника, яка вирішила розкрити таємницю причин цієї катастрофи.

Нагадаємо, до дня народження Лесі Українки у мережі опублікували перший тизер біографічного фільму про поетесу – "Леся Українка. Узлісся".

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".