Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2019/03/18/153847/

На Одещині сплюндровано меморіал українським воякам. ФОТО

18.03.2019
В ніч з 17 на 18 березня невідомими був сплюндрований меморіал воякам Армії УНР у м. Ананьїв Одеської області. Пам’ятник облили фарбою та закидали яйцями.

Про це повідомляє Благодійний фонд "Героїка".

 

Меморіал розташовується на в’їзді до міста. На білій колонні височіє орден Армії УНР Залізний Хрест "За Зимовий похід і бої". На пам’ятнику викарбувані імена 106 вояків, які походять з Ананьївського повіту Херсонської губернії і в лавах Армії УНР боролись за незалежність України проти білих і червоних окупантів.

 

Меморіальний комплекс збудовано на пожертви, зібрані благодійним фондом "Героїка". Автором проекту та виконавцем робіт став учасник бойових дій, доброволець Олег Собченко з Черкащини. У будівництві допомагали місцеві волонтери.

 

"Героїка" виплатить грошову винагороду у розмірі 10 000 грн за інформацію про зловмисників: heroic.spirit@gmail.com або за телефоном +38 093 725 67 45.

Благодійний фонд "Героїка" вважає цей акт вандалізму політичною акцією проросійських сил, координація яких може здійснюватися з-за кордону" - йдеться у повідомленні.

"Наш фонд розраховує на швидку та результативну роботу як органів Національної поліції, так і Служби безпеки України. Краще працювати на випередження і ловити тих, хто нападає на пам’ятники українським воякам, поки ці ж злодії не почали нападати на українських військових" - резюмують у фонді.

Читайте також:

На Одещині відкрили меморіал землякам, які воювали за УНР. ФОТО

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".