Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2019/03/5/153781/

Дружин Бандери і Шухевича зобразили на банках згущеного молока

05.03.2019
Біографії та портрети дружин командира УПА Романа Шухевича, лідера ОУН Степана Бандери, гетьмана Павла Скоропадського та письменника Михайла Коцюбинського зобразили на банках згущеного молока.

Випустили лімітовану серію, яку відправлять військовим на Донбас. Так хочуть нагадати про значення ролі жінок в історії України, пише Газета.UA.

Ярославу Бандеру, Наталю Березинську-Шухевич, Віру Коцюбинську та Олександру Скоропадську зобразили на банках згущенки

Фото: TABASCO

"8 березня у медіапросторі зазвичай згадують Розу Люксембург і Клару Цеткін, Софію Ковалевську. Забувають про українських жінок, які безпосередньо впливали на хід історії України. Ми вирішили нагадати про тих, хто опинився дещо в тіні відомих чоловіків.

Ярослава Бандера була членом Асоціації українських студентських організацій у Польщі до 1939 року. Наталя Березинська-Шухевич рятувала єврейських дітей від німецьких загарбників. Віра Коцюбинська заснувала першу українську школу в Чернигові. Олександра Скоропадська підтримувала чоловіка в еміграції, взяла на себе увесь побут і написала книгу, присвячену генеалогії Скоропадських", ‒ розповів Голова наглядової ради Ічнянського молочного комбінату Валентин Запорощук.

Дизайн і концепцію проекту створила команда української креативної агенції TABASCO, яка перед тим розробила "Бойову згущенку" для Збройних Сил України.

Серія згущеного молока, присвячена видатним жінкам України, - виключно сувенірна. Її не продаватимуть, а передадуть військовим.

Читайте також:
УІНП презентував проекти до 100-річчя Соборності
© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".