Унікальні фотографії співачки Квітки Цісик

Квітка Цісик народилася 1953 року в Нью-Йорку у родині українських емігрантів з Прикарпаття. Батько був скрипалем, тож, не дивно, що і його діти - Марія та Квітка - отримали музичне виховання.

В Україні покажуть документальний фільм про Квітку Цісик

Її голос звучав у оперних та естрадних залах, рекламних роликах, але найширше визнання вона отримала як виконавиця українських народних пісень. Касети з її альбомами "Пісні України" та "Два кольори" поширювалися між людьми на Радянській Україні.

Так сталося, що приїхати до своїх найвідданіших слухачів, котрі навіть не уявляли як вона виглядає, їй не довелося. Єдиний візит Квітки на історичну батьківщину предків відбувся у 1983 році, коли про жодні концерти і мови не могло бути.

Вона померла у 1998-му, не доживши кількох днів до 45 років, від раку молочної залози. Так сталося, що від цієї ж хвороби померли її мама та сестра. У пам'ять про Марію Цісик засновано благодійний фонд, який закуповує і передає на Україну мамографічне обладнання.

Епіграфом до другого альбому пісень Квітка обрала такі слова - "Ця збірка пісень — бажання мого українського серця вплести радісні нотки в розпатлане життям полотно, на якому вишита доля нашого народу".

Ці фотографії надав "Історичній правді" мешканець Івано-Франківська, пластун Тарас ЗЕНЬ. Його мати - родичка співачки.

Ці світлини Тарас збирав багато років. Більшість з них публікуються вперше. Також редакція дякує авторові деяких з цих фото Бренту Рамсі за люб'язний дозвіл опублікувати його роботи.

Нехай ця публікація буде нев'янучим вінком від всіх поціновувачів таланту дивовижної Квітки.

Дивіться також:

Актор Іван Миколайчук. Унікальні ФОТО

Всі матеріали ІП за темою "Музика"