Колишній голова розвідки США підтвердив, що існує ще багато секретних матеріалів про НЛО

США володіють матеріалами, що свідчать про здатність невпізнаних літаючих об’єктів робити маневри, на які не здатні нині відомі технології. Досі не зрозуміло, що саме зафіксували американські військові та розвідувальні відомства — об’єкти інопланетного походження, невідомі раніше атмосферні явища або ж секретні розробки інших урядів. Уряд має дати пояснення загадок НЛО не пізніше 1 червня.

Про це розповів колишній голова Національної розвідки Джон Реткліфф у інтерв'ю Fox News, повідомляє The Бабель.

 

За словами Реткліффа, на сьогоднішній день в США розсекретили лише невелику частину матеріалів стосовно НЛО, що не мають однозначного пояснення.

Об'єкти не лише бачили військові пілоти — їх зафіксували відеокамери, супутники та безліч інших приладів. НЛО рухаються з високою швидкістю проти вітру та роблять інші непояснювані речі.

"Маневри, які складно повторити, оскільки у нас немає таких технологій. Або пересування на швидкості, що перевищує звуковий бар'єр, без звукового удару", — цитує слова колишнього розвідника Daily Mail.

За його словами, фіксація невпізнаних літаючих об'єктів відбувається по всьому світу. У грудні президент Дональд Трамп підписав закон, за яким силові та розвідувальні агентства отримали 180 днів на публікацію всіх відомих свідчень про НЛО — доповідь має з'явитися не пізніше 1 червня цього року.

Реткліфф сподівався випустити її ще до своєї відставки 20 січня, однак не встиг, оскільки розсекречення документів — справа, яка потребує часу. Доповідь Міністерства оборони та розвідки має також містити визначення рівня небезпеки, яку складають НЛО, та оцінку вірогідності того, що за їхньою появою можуть стояти конкуренти США на міжнародній арені.

"Інколи ми задаємося питанням, чи можуть наші суперники мати технології, що просунулись трохи більше, ніж ми вважали чи виявили", — прокоментував Реткліфф, зазначаючи, що уповноважені агентства інколи взагалі не можуть дати пояснення того, що потрапило на сенсори військового та розвідувального обладнання.

Торік Пентагон випустив серію відеозаписів, що фіксують НЛО. Сенатор Гаррі Рейд заявив, що вони — лише поверхня айсберга, і США має виконати серйозну наукову роботу щодо визначення цих об'єктів та ступеня загрози, який вони можуть становити.

"Американський народ заслуговує бути поінформованим", — написав він.

Причини масового полисіння дітей у Чернівцях влітку 1988 року

Взятися за написання цієї статті спонукали мене публікації, у яких протягом 30 років після трагедії, що зачепила багатьох чернівчан, продовжують поширювати брехню про причини масового полисіння у Чернівцях. І найголовніше, що змусило це зробити - передчасний відхід у вічність мого колеги по роботі та товариша - Анатолія Галіна, який у часи тоталітарного режиму не побоявся піти проти системи, завдяки зусиллям якого стали відомі справжні причини полисіння у Чернівцях влітку 1988 року.

"Редактор" Василь Мудрий і його "Діло"

У списку тих, кого дуже хотіли завербувати в 1930-ті роки працівники НКВД СССР, був тодішній голова Українського національно-демократичного об'єднання – найпотужнішої західноукраїнської парламентської партії і головний редактор найстарішої української галицької газети "Діло" Василь Мудрий.

Як Роман Шухевич-"Щука" тричі березневу Тису перепливав

Роман Шухевич був чудовим плавцем, чемпіоном українських національних змагань з плавання. У нього була цивільна мрія – до 40-річчя переплести протоку Ла-Манш. Готувався, тренувався, багато плавав. Але на практиці – довелось боротись з окупантами й тричі долати Тису. Не для того, щоб втекти від відповідальності. А для того, щоб виконати свій обов'язок вояка, борця за незалежну й соборну Україну.

Яким був радянський лад? Судження історика

Деякі експерти пов'язують оптимістичні для нас перспективи в російсько-українській війні з відходом Владіміра Путіна від влади. Однак він є надто пересічною фігурою, яка не заслуговує сполученого з нею терміну "путінізм". Ми повинні усвідомити самі і переконати союзників у тому, що Російська Федерація являє собою екзистенційну загрозу для всіх народів, які потрапили в орбіту Кремля. Конкретна фігура очільника російських панівних кіл – справа другорядна. Ця країна готова порушувати встановлений світопорядок за будь-яких умов.