Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/videos/2012/09/16/94253/

1993: Георгій Гонгадзе повернувся в Україну з Абхазії

16.09.2012
Це відео - один із перших записів журналіста Георгія Гонгадзе. Воно записане восени 1993 року. Гія повернувся з Абхазії і розповідає українським колегам про громадянську війну у Грузії. Його рука ще перев'язана після поранення.

Сьогодні - день народження Георгія Гонгадзе. "Історична Правда" знайшла раритетне відео осені 1993 року, на якому Георгій, який щойно повернувся після журналістського відрядження в Сухумі, розповідає про свої враження, акцентуючи на участі Росії у грузинсько-абхазькому конфлікті.

Його рука ще на перев'язі після поранення внаслідок вибуху міни з реактивної системи залпового вогню "Град". Пізніше за цими осколками буде опізнано обезголовлене тіло, знайдене в Таращанському лісі в листопаді 2000 року.

Відео знято журналістами УНІАР - першої української незалежної інформагенції, заснованої дисидентом Сергієм Набокою. Дякуємо Вікторові Міняйлу, який зберіг цей матеріал.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".