Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/videos/2013/03/20/117954/

"Історична Правда" на ZIK. Випуск №2. ВІДЕО

20.03.2013
Другий випуск телепрограми "Історична Правда з Вахтангом Кіпіані" на каналі ZIK. У цьому випуску - створення Карпатської України у березні 1939-го і роль галичан у цьому, живий голос Василя Стуса, перші і останні вибори союзного парламенту у 1989 р. тощо.

У фокусі передачі - фактичний початок Другої світової війни, Карпатська Україна і її окупація угорськими військами, боротьба закарпатців і галичан за українську державу.

У студії - Орест Климпуш, син коменданта Карпатської Січі Дмитра Климпуша та історик, заступник редактора часопису "Український Тиждень" Олександр Пагіря.

Кінохроніка проголошення Карпатської України, знята Калеником Лисюком (ВІДЕО)

Вибори на перший З'їзд народних депутатів на Львівщині - обрання Івана Вакарчука, Романа Федоріва, Ростислава Братуня всупереч волі компартійної влади. У студії - воїн-афганець Юрій Сорочик, обраний у 24 роки депутатом союзного парламенту від Львівщини, та культуролог Тарас Возняк.

Також у програмі - представлення книги, упорядкованої сумськими істориками та архівістами, зокрема Геннадієм Іванущенком, про дисидентський рух на північному сході України.

Василь Стус читає один зі своїх віршів.

Театр-студія "Не журись" виконує одну з пісень Українських Січових Стрільців - запис 1988 року.

"Історична правда" виходить щовівторка в ефірі телеканалу ZIK о 22:00.

Дивіться нас по ТБ і читайте нас в інтернеті. Сторінка програми на Facebook - приєднуйтесь!

Дивіться також: "Історична Правда" на ZIK. Випуск №1. ВІДЕО"

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".