Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2012/05/23/86718/

ЗАГИНУВ БОРИС ВОЗНИЦЬКИЙ

23.05.2012
Сьогодні вранці у ДТП в селі Печенія Золочівського району, що на Львівщині, загинув директор Львівської галереї мистецтв, Герой України Борис Возницький.

Про це повідомляє ZIK із посиланням на МВС України у Львівській області.

Возницький був за кермом автомобіля ВАЗ 2104. За попередньою версією, у нього стався серцевий напад, що і спричинило ДТП.

Автомобіль, за кермом якого був Возницький, належить Львівській галереї мистецтв.

За свідченнями очевидців, коли автомобіль Возницького виїхав на зустрічну смугу, де рухалася маршрутка, то машина вже була некерована, а сам Возницький лежав на кермі.

Борис Возницький народився у 1926 році на Рівненщині. Легенда музейного світу, він відродив сотні пам'яток архітектури і колекцій у них.

Директор Львівської галереї мистецтв, академік Української академії мистецтв, Герой України (2005), лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка (1990), заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ICOM), доктор honoris causa.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".