Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2013/02/18/112541/

На найвищій точці Донбасу відбудеться козацький фестиваль

18.02.2013
На Луганщині відбудеться "історично-патріотичний, етнографічно-культурологічний захід звичаєвої козацької культури Звитяг Дикого Поля "Броднія. Простір Волі".

За основу дійства буде взято суспільно-звичаєвий устрій історичного козацького табору Коша, повідомляють організатори.

Представники "сучасної козацької громади з різних регіонів України" отаборяться куренями, відтворять правові, культурні, військові та побутові звичаї козацької Січі й продемонструють вміння у володінні історичною козацькою зброєю.

Відбудеться гра-квест для молоді "Пластунів Герць". В ігровій формі учасники спробують виконати вправи, пов’язані з нашою бурхливою історією, проявляючи винахідливість, кмітливість та мужність, як свого часу козаки.

У фестивалі візьмуть участь кобзарі-лірники й народні колективи.

Гостям обіцяють майстер-класи з бойових козацьких мистецтв, духовних практик, приготування традиційних страв та наїдків тощо.

Гора Могила Мечетна

Майстри народних ремесел проведуть школи з декоративно-прикладного мистецтва: вишивка, витинанка, гончарство, ковальство, гутництво тощо.

Час і місце заходу – 28-30 червня 2013 року, гора Могила Мечетна (367 метрів над рівнем моря), місто Петровське Луганської області.

Перепустка на фестиваль - українське народне вбрання або наявність його елементів, повідомляють організатори.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".